BLOGG

 

 

The Law of Attraction- Hur funkar det egentligen?

The Law of Attraction- Hur funkar det egentligen?

Det finns primärt två sätt för vanliga människor att uppnå sina ambitioner: De kan skapa dem eller de kan attrahera dem till sig. Alla förstår säkert den första metoden, den att kämpa och arbeta hårt. Den andra är lite mer abstrakt, men de flesta av oss känner säkert till någon som utan någon större synlig insats verkar glida genom livet och drar till sig precis de möjligheter, chanser, människor och resurser som behövs för att de ska lyckas. Så hur kommer det sig att det funkar för dom men inte för dej?

Som så ofta finns det flera olika möjliga svar. Kanske vet du inte hur du medvetet och avsiktligt lockar till dig det du vill ha? Eller så kanske du är en magnet som slumpmässigt får olika resultat? Jag anser att vi lockar till oss sånt som stämmer överens med våra övertygelser och avsikter!

Men hur kan någon attrahera något till att börja med?
Den underliggande principen är: ”Sättet vi ser saker på bestämmer vad vi attraherar”. Och hur vi ser saker är till stor del en produkt av våra övertygelser. Vår tro fungerar som ett filter genom vilket vi ser verkligheten. Filtret tenderar att släppa in information som stöder vår världsbild och att stänger ute information som inte gör det. Som ett exempel trodde jag i många år att ”det bara fanns en viss typ av yrken som jag kunde välja, så att jag kunde klara mej bra i livet”. Det var det budskap jag fick från mina föräldrar när jag växte upp, vilket var deras verklighet. Även om det fanns mycket bevis för det motsatta, avfärdade jag det eftersom det inte stämde överens med min världsbild. Jag såg inte de andra yrkesmöjligheterna som de var. Så länge jag trodde på mina gamla övertygelser förblev jag ouppfylld och oförmögen att attrahera det jag verkligen ville.

Precis som i mitt fall så grundas och skapas många av de övertygelser vi har om världen före åtta års ålder. Och även om många av våra tidiga övertygelser inte längre är användbara, fungerar de fortfarande i vårt undermedvetna och ger bränsle åt oproduktiva beteenden och attraherar den typen av människor och erfarenheter som är ogynnsamma för oss att förverkliga våra drömmar. Frågan är, kan vi medvetandegöra det? och hur lockar vi i såfall till oss det vi vill ha?

Attraktionslagen har 9st nycklar, men jag kommer enbart att fokusera på de 3 som har störst påverkan på det mentala planet.

State of Mind
Det du fokuserar på bestämmer vad du får och vad du saknar. Din attityd, ditt humör och dina känslor är energimässiga ”attraherare” och avgränsare för olika livserfarenheter. Om du tror att världen har få möjligheter, kommer det finnas massor med bevis för att stödja det. Om du tror att rikedom endast är för andra människor, kommer du hitta gott om bevis för att det är omöjligt för dig att nå dit. Depression och ilska är några exempel som har påverkan och begränsar vilka resurser som är tillgänga för dig.

Om du har en negativ intern erfarenhet ger det i sin tur en negativ extern erfarenhet dvs. vår yttre upplevelse blir en återspegling av vår inre verklighet. Till exempel, när du är upprörd och har bråttom, blir allt mörkt och tungt eller när du har en dålig dag på jobbet, verkar folk mer irriterande och din chef verkar mer orimlig. För att ändra din erfarenhet, så behöver du blir medveten om vad som händer inuti dej, hur du tänker och talar till dej själv eftersom ”Negativa tankar är självförstärkande”. Det finns en struktur i hjärna som kallas ”retikulära aktiveringssystem”, vilket är ett neurologiskt filter som hjälper dig att identifiera vad som är viktigt för dig att delta i. Så när du är i ett negativt tillstånd kommer du att fokusera på det negativa. När du är i ett positivt tillstånd kommer du att följa det positiva och är därmed bli mycket mer benägen att få det du vill ha.

Övertygelser och Avtryck
Det finns 3 grundläggande typer av övertygelser. Som ett exempel använder jag ämnet ”pengar” för att illustrera dem.
– Det finns övertygelser som säger att ”ha pengar undergräver andlighet” eller att ”pengar är roten till allt ont”.
– Det finns övertygelser om möjligheter (dvs. är det möjligt eller omöjligt för mig), som i ”jag förtjänar inte att vara rik eller ha mycket pengar”.
– Begränsande övertygelser skapar begränsade resultat. De blir ett konstgjort tak som definierar hur högt vi kan stiga och vad som är acceptabelt för oss att ha eller få. Det finns en djup skillnad mellan att gå igenom livet och tro att ”pengar är svårt att få”, i motsats till att tro att ”pengar kommer snabbt och enkelt för mig”.

Tidiga traumatiska eller förvridna upplevelser från vilka våra övertygelser om livet bildas, kallas avtryck. Oftast är avtrycken en tro på vår egen värdighet och förmåga, vilket är klassiska hinder för prestation.Känslor i samband med avtrycken är vanligtvis mycket kraftfulla och utlöses ofta av händelser i nutiden.

Oracle i Delphi sa att nyckeln till att skapa sina önskemål är att ”känna sig själv”. I den utsträckning att om vi kan identifiera våra begränsande övertygelser och omvandla dem till bemyndigande övertygelser, tar vi bort de hinder som ligger i vår väg.

Avsikt & Intention
Att sätta en intention är det första steget i manifesteringsprocessen. Det är att kick-starta en gnista och kreativ kraft som driver våra önskningar att bli hörda av universum och existensen så att ”Law of Attraction” kan fungera. Det finns stor kraft i en tydlig avsikt.

En intention är i huvudsak ett skriftligt uttryck för din avsikt. När du skriver ner något så tvingar det dej att reflektera över hur du uttrycker det och på det sättet ger det dej en möjlighet att utforska vad det verkligen är du menar och vill ha. Så en intensions uttalande kan hjälpa dig att förstå dig själv på en djupare nivå och väsentligt förstärka din tro på din egen potential.

Bra intentioner är vanligtvis korta, extremt tydliga/konkreta och inspirerande. De hänvisar ofta till ett nytt sätt att vara snarare än bara ett specifikt mål. När du skriver avsikten, försök att inte bli alltför stressad om tanken om ”få den rätt” försök istället att leka med olika uttrycksformer och ge dig själv tillåtelse att fortsätta att försöka tills det känns rätt. Tex. Jag vill göra mindre hushållsarbete och få mer tid att skapa kreativa, färgstarka tavlor & hjärtliga dikter.

Avslut & Summering
Jag förstår om det jag skriver kan bli för mycket för den som är skeptisk. Cynikerna kan leta fel och brister, för att sedan avfärda begreppet ”law of attraction” som omöjligt. Men oavsett vad vetenskapen säger om den möjligheten, fungerar det enligt mej och många andra. Jag säger på samma sätt som ”Hjärter Dam” sa till Alice när hon kom till Underlandet.

Alice: ”Man kan inte tro på omöjliga saker”
Drottningen: ”Jag måste säga, du har inte haft så mycket träning. När jag var i din ålder, övade jag minst 30 minuter om dagen. Ibland trodde jag på så många som 6 omöjliga saker innan frukost”.

Vill du ha hjälp att utforska och dina undermedvetan övertygelser? Hitta de avtryk som etsats sig fast hos dej? Stöd att kicka-starta dina intensioner? Jag erbjuder: Coaching, Hypnosterapi och Reiki sessioner som hjälper och stöttar dej att komma i kontakt, så att du kan få det du vill ha.

Reflektioner och insikter från 2018

Reflektioner och insikter från 2018

Jag gillar att reflektera, filosofera och analysera. Och nu när 2018 är slut och ett nytt spännande år börjar känns det både nödvändigt och viktigt att stanna upp och reflektera på vad som har hänt och vad jag vill ta med mej in i det nya året. Inser medans jag skriver att det varit ett händelserikt år med massor av insikter. Här kommer några intressanta guldkorn som jag vill dela med mej av:

– Insikten om att livet inte är statiskt utan en dynamisk rörselse mellan plus och minuspol. Där pendelrörelsen mellan glädje, sorg och ilska går fort och ju mer jag är villig att tillåta och följa denna pendelrörelse desto lättare blir livet. Det svänger snabb och vänder så fort jag är villig, öppen och intresserad av att acceptera och tillåta det som är, att vara så länge det behövs tills det är klart. Ingen nyhet men det sitter bra mycket djupare nu än tidigare ..

– 2018 utmanade mej att utforska min egen sanning och hitta min egen väg. Och det märkliga är att ju mer jag grävde, desto mer spånnande saker hittade jag, vilket gjorde att bilden av mej själv klarnade, det blev enklare att känna mej själv, sätta hälsosamma gränser och gå min egen väg oavsett vad andra tycker och tänker. Och tvärt om mot vad jag trodde så blev jag inte ensam för det, utan fick både nya och fler kontakter samt relationer.

Lita på min förmåga och min intuition, den stämmer, för det mesta! Vet inte hur många gånger jag fått det bevisat för mej själv om och om igen och ändå fortsätter jag att ifråga sätta det! Helt galet, känner att det är dags att släppa taget om tvivlet nu och lita på att allt blir som det ska .. Inshallah!

– “You don’t get what you want but you get what you need” var det karma jag fick till mej för 2018! Det tog lång tid för mej att acceptera och smälta det… kändes initialt, som en förbannelse men kan nu ÄNTLIGEN omfamna och ta det på rätt sätt. Så när det händer i vardagen (stort som smått) så tar jag ett djupt andetag, säger tack och menar det från djupet av mitt hjärta. I samma ögonblick släpper karmat greppet om mej, så enkelt och så svårt på samma gång.

– Mitt nya mott är ”Vinn eller lär dig något”. På det sättet, är det omöjligt att misslyckas, inte ens om jag floppar totalt har jag misslyckats! Så länge jag är intresserad av att lär mej något av den erfarenheten så kan det bara bli bättre, så jäkla genialt, så sant och så rätt. Ett misslyckande inträffar bara om jag inte ens försöker … så ”here we go 2019”!

– För min egen hållbarhetsskull behöver jag ta hand om och vårda min energikropp varje dag. Min energikropp har blivit något väldigt fysiskt för mej (den kanske inte syns men finns i allra högsta grad) och den är lika tydligt, konkret som mina fingerar eller ben. Det känns som ett nytt organ som jag har hittat och med den, en ny förmåga att utveckla och växa in i.

Jag är 2 dimensionell och stolt över det! Jag kan och tycker om att verka både spirituell men också i affärsvärden, trodde inte den mixen skulle fungera men jisses vad fel jag hade, det är faktiskt en riktigt spännande kombination! Med båda fötterna på jorden och huvudet i verkligheten är jag praktisk och pragmatisk, lägg sedan till min energikropp och mitt hjärta och vips har jag tillgång till en högre dimension där intuition och ett högre vetande finns.

– Att så långt möjligt inte planera så mycket och så långt fram, utan låta varje dag ha sitt eget varande, låta dagen få utvecklas på sitt eget sätt och vara öppen för det som blir istället för att sätta för mycket planer, förväntningar och sen bli besviken. Jag vill låta livet leva med mej och visa mej vägen, istället för att bestämma hur livet ska vara och vad som ska hända. Kan jag inte leva mer spontant, lever jag inte alls utan bara låsas … och vem vill leva i en låtsas värld? Inte jag i alla fall.

Vi behöver alla (oavsett yrke, titel, bakgrund och erfarenhet) fortsätta utvecklas, hitta nya djup och få insikter för att bli den bästa versionen av oss själva! Kanske känns det tungt att veta att den processen aldrig slut, det positiva är att det bara blir bättre och bättre hela tiden!

Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?

Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?

Vad tänker och känner du intuitivt när du läser frågan? Vad skulle du göra annorlunda, vad skulle du vara och hur skulle du leva ditt liv om du visste att du inte kunde misslyckas? Är det rädslan för misslyckandet eller avslaget som håller dej tillbaka och stoppar dej från att åstadkomma något du alltid velat göra? Sikta mot stjärnorna och berätta ”Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?”

Och hitta inte på en massa ursäkter till varför du inte kan göra det, så som: ”Jag är för upptagen, jag är för gammal, jag är inte tillräckligt smart eller duktig, jag vill inte svika andra, jag har inte ekonomiska medel”. Vi hittar på alla möjliga slags ursäkter för att stoppa och förhindra oss själva genom att tänka för mycket och prata oss själva ur det som skulle kunna vara nästa stora grej i våra liv. Det är vår rädsla att misslyckas som stoppar oss från att gå vidare. Det hindrar oss från att göra vad vi vet att vi borde och det handlar vanligtvis om något som förändrar livet. Vi lär oss att misslyckande är motsatsen till framgång. Men så är det inte – misslyckande är en del av framgången. Man kan inte nå framgång utan att misslyckas.

Så hur använder du misslyckandet till din fördel?

-Expand dina mål. Omvärdera misslyckande genom att expandera dina mål. Hur gör du det? Förutom det faktiska resultatet du strävar efter, inkludera även att lära dig något nytt i målet, då kommer du aldrig tekniskt sett att misslyckas, för det finns alltid något nytt att lära sig. Gör övergången från ”vinn eller misslyckas” till ”vinn eller lära sig”.

-Kombinera positiv tänkande och visualisering. ”Journal of Experimental Social Psychology” publicerade under 2011 en studie där forskning visat att de bästa resultaten skapas när vi balanserar positivt tänkande med att visualisera framtida hinder och utmaningar vi kanske kan komma att stöta på. Försök att tänka på en situation där du är rädd för misslyckande, sedan visualisera dig själv att möta det hindret och känna rädslan. Därefter spendera ca. tio minuter för att planera hur du ska övervinna det hindret och visualisera sig själv lyckas. Idag visar hjärnstudier att tankar ger samma mentala instruktioner som handlingar. ”Mentalt bildspråk påverkar många kognitiva processer i hjärnan: motorstyrning, uppmärksamhet, uppfattning, planering och minne.” Därför blir hjärnan utbildad för verklig prestanda under visualisering. Se är att tro!

– Ta det inte personligt. När vi befinner oss i ett misslyckande tar vi det ofta personligt och vi associerar alltid misslyckandet med oss själva. När du känner dig upprörd över ett specifikt misslyckande, fråga dig själv ”Vad finns det för fakta i denna situation?” Försök sedan att skilja faktan från din personliga berättelse/historia som är relaterad till dig. Det är 2 helt olika saker …

– Känn rädslan. Vi känner oss ofta förlamade, för att vi inte gillar känslan av rädsla. Och vi fortsätter att undvika och springa bort från den känslan, med vetskap om att den aldrig försvinner. Men om du konfronterar rädslan och låter dig känna den när den dyker upp märker du att den snabbt kommer att bli mer hanterbar.

– Se den positiva sidan. Fråga dig själv dessa tre kraftfulla frågor:
1) Vad lärde jag mig från början till slutet av denna erfarenhet?
2) Hur kan jag bli en bättre person från denna erfarenhet?
3) Vilka tre positiva saker kom ut ur denna erfarenhet? När du försöker se de positiva sidorna från ditt misslyckande ser du nya möjligheter och kan därmed ta dej ut ur känslan av misslyckande.

”Endast genom att konfrontera dina demoner kan du någonsin hoppas att erövra dem.” – Ellen Hopkins
”Oroa dig inte för misslyckanden, oroa dig för de chanser du saknar när du inte ens försöker.” – Jack Canfield

Så vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?

Få en hälsosammare relation till din ilska?

Få en hälsosammare relation till din ilska?

Att känna sig arg och ilsken är inte dåligt eller fel och att medvetet, hälsosamt uttrycka ilska är väldigt välgörande, både emotionellt och fysiskt. Det finns en anledning till att du är arg, så när du tillåter dej att följ den känslan och uttryck den på ett hälsosamt och medvetet sätt så är det välgörande för kroppen och själen. Att stoppa undan eller att svälja ner ilska är inte hälsosamt, det gör oss sjuka, deprimerade, skapar självförakt och ger självskadebeteenden.

Många människor har väldigt svårt för att uttrycka ilska, det är väldigt vanligt. Det är inte lätt och kommer inte naturligt men det är värt ansträngningen att hitta dit! Jag menar nu inte att man ska skrika, bråka och dumpa sin ilska på andra människor för det är inte OK utan ta hand om den på ett hälsosamt och medvetet sätt, för bara då kan den transformeras och blir en kraft istället (så att vi kan vi sätta hälsosammagränser, stå upp för oss själv och öka vårt välbefinnande).

De flesta av oss har aldrig haft ett hälsosamt förhållningssätt till Ilska då vi tidigt i livet aldrig fick lära oss hur man gör, därför slutar de flesta av oss att uttrycka och börjar pysa ut frustration och irritation på ett mer subtilt sätt istället t.ex. genom spydiga hårda kalla kommentarer, pratar skit om andra eller tar till olika översittarbeteenden. Är du istället en person som har väldigt lätta att brusa upp, skrika och bråka för minsta småsak så är det viktigt att hitta ett hälsosamt sätt att ta hand om ilskan så att den inte förstör relationerna eller dumpas på andra. Kanske vill du inte ens erkänna att du är eller har varit arg? Värt att reflektera över då är att frustration och irritation är något vi alla varit någon gång, det är bara en behärskad form av ilska…

Faktum är att hela tanken att undvika negativa känslor som vi lär oss får mig att vilja skrika.. ! Vi kom till denna värld med alla känslor tillgängliga, naturliga och på plats, vi kunde uttrycka och visa vilket vi också gör fram till det att vi blir så pass gamla att vi blir medvetna om vad som är socialt accepterat och inte.

Så ge det en chans, utmana, utforska och du kan komma att bli förvånad över vad du upptäcker och känner om du släpper loss din inre kraft på ett hälsosamt sätt. Nedan hittar du några hälsosamma tips om hur du kan experimentera med att uttrycka ilska på ett medvetet sätt: 

Ventilera det med en vän (det är väldigt terapeutiskt). Fråga då först om det är ok att du gör det och ge vännen en schyst varning innan du lever dej in i situationen som gör dej arg, frustrerad, irriterad och lättar på trycket. När du sen kommer igång överdriver så mycket du bara kan och censurera inte orden. En varning dock, om du konstant behöver ventillera samma ämne, är det inte längre terapeutiskt. Då blir det återkontaminerande och ett ältande som inte är bra för sinnet, kroppen, själen eller vänskapen. Pröva då istället några av de andra tipsen och metoderna nedan.

Skriv ett brev. Att få dessa känslor på papper kan vara riktigt skönt. När du en gång för alla dumpat ut det på papper kan det sluta småkoka inuti dej och rulla runt i dina tankar. Det ger också klarhet, insikt och reflektion som en extra bonus. Återigen, när du börja skriva verkligen gå in för det med känsla och uttryck allt ocensurerat, det är viktigt att inte hålla tillbaka något. Ingen kommer läsa det du skriver, du skriver det för din skull. Känns det sedan rätt, bränn upp eller riva sönder i småbitar, pappret, texten i en symbolisk gest för att  rensa bort det.

Skrik i en kudde eller i en bil. Jag kan verkligen rekommendera att skrika, t.ex.  i en tom bil eller i en kudde så man inte skrämmer livet ur andra … när du känner dej spänd, arg och frustrerad .. det lättar på trycket och frigör energi inuti.

Gå in på toaletten och gör fula grimaser. Varför inte ta en ”tajm out”, gå på toaletten och i spegel framför dej gör alla möjliga fula, galna grimaser, släpp loss frustrationen och visa hur den ser ut, låt ansiktet och kroppen få vara med och uttrycka. Galet skönt och befriande.

Slå på en kudde eller bit i en handduk. Slå på en kudd med knytnävarna eller däng den i golvet eller i sängen. Ge dej verkligen hän och banka den hårt tills du känner att ilskan släpper greppet om dej. Och om du är spänd i käkarna och har spännigshuvudvärk kan du också prova att rulla ihop en handduk så att den blir som ett tjockt rep, sätta den i munnen och bita hårt med tänderna runt handduken som om du vore ett rovdjur som fångat ett byte som inte får komma loss.

Prata med personen du är arg på men på ett hälsosamt sätt. Men innan du gör det, se till att du först använt någon av metoderna innan för att förbereda och rensa dej, så att det du säger inte blir fult, elakt och skämmande utan sakligt, utifrån dej själv i en ren energi.

Avslutningsvis

Notera vad du känner i din kropp och hur det känns efter du gjort någon av övningarn ovan, ofta brukar ilskan förvandlas och transformeras till något annat när vi tillåter den att uttryckas. Om och när du tillåter ilska att röra sig på ett hälsosamt och säkert sätt, kommer du tydligare känna dej själv, veta hur du ska och vill göra. Du kommer också med all säkerhet också känna dig bättre fysiskt.

Ilska, frustration, irritation är bara toppen på isberget och är en signal till dej att börja utforska vilka känslor och tankar som ligger under. Rikta sedan uppmärksamheten dit och identifiera den underliggande orsaken (kanske: skam, osäkerhet, stress, sårad, avvisad, attackerad, rädsla etc.). Refektera över vilka centrala behov, önskningar och värderingar som finns bakom din ilska för att kunna tahand om och förstå dej själv bättre!

Vad krävs för att underhålla & bygga en kärleksrelation?

Vad krävs för att underhålla & bygga en kärleksrelation?

En kärleksrelation kräver vilja och kontinuitet. Det räcker inte att gå till familjerådgivning eller parterapi några gånger när man har problem, för att sedan sticka huvudet i sanden och tro att allt ska bli bra av sig själv. Nej, en kärleksrelation kräver tid och minst lika mycket arbete som alla andra delar i livet. Den naturliga processen när du slutar arbeta med en muskel är förtvining, precis samma sak händer om du slutar arbeta med ditt förhållande.

De viktgaste förhållningssättet och aspekterna enligt mej är följande:
– Acceptera & välkomna förändring i förhållandet
Både du och din partner kommer att förändras, ni kommer inte vara samma personer som när ni träffades, fem år framåt i tiden. Förändring kommer att inträffa och det innebär att ni kommer att behöva medvetet ”välja” varandra varje dag. Så ta aldrig din relation och ditt förhållande för givet, bli inte lat och snål med din kärlek. Hon/han måste inte stanna med dig! Om du inte tar hand om din partners hjärta så kan det gå till någon annan eller så stängas det och då få du aldrig tillbaka det. Kämpa för att vinna din partners kärlek precis som du gjorde när ni date:ade och hitta gemensamma mål, drömmar och visioner att arbeta mot tillsammans.

– Välj fokus & ta fullt ansvar för dina känslor
Fokusera på vad du älskar hos din partner, det du fokuserar på kommer att expandera. Om du fokuserar på det som gör dig galen, kommer du att hitta fel och problem överallt. Om du fokuserar på vad du älskar, kommer du att fyllas av kärlek och uppskattning. Och ta fullt ansvar för dina egna känslor! Det är inte din partners jobb att göra dig lycklig och hon/han kan inte göra dig ledsen. Du är ansvarig för att hitta din egen lycka och genom det kommer din glädje och kärlek också att överföras till ditt förhållande.

– Skyll aldrig på din partner
Om du blir frustrerad eller arg på din partner, bara för att hon/han ”triggar” någonting inuti DIG. Det är dina känslor och ditt ansvar! När du känner dessa känslor ta dej tid att bli närvarande och titta in i dej själv, försök förstå vad det är inom dig som vill få din uppmärksamhet. Du blev attraherad av den här personen eftersom hon/han var den mest lämpade personen att ”trigga” alla dina barndomsår på det mest smärtsamma sättet som är möjligt, för att du ska få möjlighet att läka dem … och när du läker dig själv kommer du inte längre att ”triggas” av din partner.

– Tillåt din partner att bara få vara
När din partner är ledsen eller upprörd är det inte ditt jobb att fixa det, det är ditt jobb att hålla ”spacet” och låta din partner veta att det är okej, att du lyssnar, att hon/han är viktig och att du är en ”klippa” som din partner kan luta sig mot när det stormar. Var närvarande, stark och låt din partner veta att du inte går någonstans. Lyssna på vad hon/han verkligen säger bortom orden och känslorna. Ge din partner inte bara din tid utan ditt fokus, din uppmärksamhet och din själ. Gör vad som krävs för att rensa ditt huvud så att du är helt och hållet är tillsammans med din partner när du är med henne/honom.

– Var transparant
Du behöver inte vara samlad och ha koll på läget hela tiden, var villig att sänka ”garden” och dela dina känslor och rädslor.
Om du vill ha förtroende måste du vara villig att dela ALLT … Speciellt de saker du inte vill dela. Det krävs mod att älska fullt ut, öppna ditt hjärta helt och släpp in din partner även om du inte vet om hon/han kommer tycka om det som finns där. Det modet gör det möjligt för din partner att älska dig helt och hållet, både ditt mörker och ditt ljus. Våga ta bort masken… Om du känner att du behöver bära en mask och spela ett spel med din partner, kommer du aldrig att uppleva den fulla dimensionen av vad kärlek är.

– Förlåt och försonas
Var snabb att erkänna dina misstag, du behöver inte vara perfekt, alla gör misstag, men lär från dem. Fokusera sedan på framtiden i stället för att bära saker från det förflutna. Låt inte historian hålla dig gisslan, att hålla fast vid tidigare misstag som någon av er gjort är ett tungt ankare i förhållandet och kommer att hålla dig tillbaka. Att förlåta och försonas är frihet, så skär loss ankaret och välj istället kärleken, frihet och blicka framåt. Och ta inte dig själv på för stort alvar, skratta, få din partner att skratta. Det gör allt lättare.

Så vad handlar det om egentligen?
Det handlar inte om ”lyckliga i alla sina dagar”. Det handlar om arbete, ett åtagande att växa tillsammans och en vilja att kontinuerligt satsa på att skapa något som kan uthärda evigheten. Bara genom det arbetet kommer lyckan att komma. Förhållande, partnerskap, äktenskap är en del av livet och det kommer att medföra upp och ner gångar. Att omfamna alla cykler och lära sig att lära av och älska varje upplevelse kommer att ge styrkan och perspektivet för att fortsätta bygga förhållandet och relationen djupare bit för bit.

Du hittar mig även på

Kontakta mig