”You can’t always get what you want. But if you try sometimes well you just might find, you get what you need.”
– Mick Jagger

Sanningen är att du aldrig får det du vill, du får det du behöver och ibland överlappar dom sakerna varandra, men inte alltid och inte nödvändigtvis. Och vet du vad? Det är okej. Om och när det händer så får vi möjlighet att titta på saker ur ett annat perspektiv och det hjälper oss att växa.

Så om något inte fungerar (så som du hade tänkt dej) även efter det att du försökt flera gånger, så kanske det inte är menat att vara. Känn efter om du forcerar saker på ett krampaktigt sätt, i så fall omfamna och välkomna den delen i dej som blir triggad av att det inte går som du vill eller tänk dej och blir frustrerad! Det kommer inget bra utav att slå på dej själv för det och det förändrar absolut inte verkligheten! Lugna istället ner dej och hämta hem dej själv genom att håll om dej själv och den delen av dej som blir triggad.

Jag vet att det är svårt! Ingen säger att det är lätt… men låt inte rädslan, skammen eller känslan av misslyckande blockera dej, fånga och paralysera dej från att ta dej ur eller piska dej att driva ännu hårdare framåt. Försök istället att acceptera det som är (hur det än är), släpp taget (sluta försök förändra verkligheten efter dina förväntningar, det funkar ändå inte) och gå sedan vidare (se om du kan ta till dej att det kanske finns en annan mening med det som sker). Det finns oftast andra bättre saker som väntar.

”Life will give you whatever experience is most helpful for the evolution of your consciousness.
How do you know this is the experience you need? Because this is the experience you are having at the moment.”
– Eckhart Tolle

Och är du, precis som jag var och till vissa delar fortfarande är en målfokuserad och högpresterande person så utmanar det! För har jag väl bestämt mej för att göra och lyckas med en grej så kommer jag att göra det om jag så ska dö på kuppen! Ofta så lyckas jag att gå i mål med det jag bestämt mej för, men det kan ibland bli krampaktigt och forcerat. Och resultatet blir ofta att jag blir utbränd, sönder stressad och jäkligt frustrerad av allt jobb och alla hinder på vägen som jag röjt undan och jag får lätt en känsla av att ”vara ensam mot hela värden” och ”att allt är emot mej”! Det känns ofta inte rätt och det blir inte bra, det finns liksom ingen egen naturligt energi i det jag åstadkommit (det har ingen egen energi) då det var jag som stod för energi tillförseln på konstgjord väg.

Så att hitta den här naturliga balansen mellan att jobba mot sina mål, men att samtidigt vara bredda på att omvärdera och omprioritera hela tiden vart efter det att nya parametrar dyker upp … det är det som allt handlar om, att jobba mot sin dröm och inte ge upp eller ramla ihop för minsta lilla motstånd, men heller inte krampaktigt forcera något som inte var menat … att hitta din villighet och mottaglighet att följa flödet av saker som händer runt om och att lita på att världen, existensen tar hand om dej och är inte emot dej.

”The world is not against you, but because you are not with the world you feel it is against you. Float downstream, and then the river will help you to float. Then your energy will not be needed. The river will become a boat, it will take you. You will not lose any energy by floating downstream, because once you float downstream you will have accepted the river, the current, the flow, the direction – everything. Then you have become positive to it. When you are positive, the river is positive to you.” -Osho

Den mottagligheten, acceptansen och följsamheten är inget man gör en gång och sen är det klart. Det är något man övar upp hela tiden genom livet, mer och mer genom olika stunder/situationer av självreflektion tex. genom meditation, personligutveckling, tystnad och stillhet eller i naturen. Du gör det som passar bäst för dej! Och gör det regelbundet några gånger i veckan, få in det i ditt system, så att det blir en rutin som du gör utan att tänka på det ungefär som att borsta tänderna eller tvätta händerna.

It´s all about:
TRUST, in life and what it brings you
AWARENESS, of your thoughts and your behavior
COURAGE, to go with the flow