Sommar och semester, Underbart eller? Ledigheten kan vara både kravfyllt och stressigt samtidigt som det finns en spänd förväntan och bubblande glädje. Du kan nog själv tänka dej vilken dynamit blandning det kan bli i fel miljö och tränga sitautioner.

Mitt tips är att följa din intuition och låta din magkänsla guida dej genom olika situationer under ledigheten till det som känns rätt och riktigt för dej. På det sättet kan du på bästa sätt navigera dej fram när situationer uppkommer som känns obekväma eller pressande. Verkligen utmana dej själv också att stå upp för och ta ansvar för det du vill och behöver! Oavsett vad andra tycker, tänker och känner för det. Vågar du det? Det finns ju en risk att det INTE uppskattas!

Exempel: Dina vänner vill att du ska vara med och spela kubb, du vill hellre ligga på en klippa i solen vid havet och läsa helt själv, vad gör du? hur gör du? Kanske börjar du förhandla med dej själv? Du kan ju göra det du vill sen istället, dom kan bli ledsna, du kan missa något och hamnar utanför gemensakapen. Kanske lyssnar du på dom? De är ju så övertygande, peppande och bedjande. Men vad vill du helst innerst inne, vad säger din inre röst?

Alla människor har tillgång till sin intuition och magkänsla men för många är det ovant att lyssna och följa den då vi tidigt i livet lärde oss att lyssna mer på andra än på oss själva. Så det kan vara lite vingligt, osäkert och skakigt i början (ungefär som första gången du lärde dej cykla) men ju mer du övar desto enklare och bättre går det både att lyssna och få kontakt så öva, öva, öva.

Ta chansen nu när du har ledigt och har möjlighet att sakta ner tillräckligt mycket för att hinna ikapp dej själv. Utnyttja alla tillfällen att träna på att lyssna på dej själv och känna efter vad du vill och behöver egentligen, så att du inte undermedvetet blir styrd av andra och hamnar i konflikt med dej själv. När man hamnar i konflikt med sig själv mår man psykiskt dåligt, man kan till och med få fysiska smärtor som ont i magen och huvud etc. det är inte ovanligt.

Fortsätter man sedan att gång på gång hamna i konflikt med sig själv är det oundvikligt att inte i slutendan antingen explodera och dumpa all frustration och irritation på någon stackars oskyldig familjemedlem, vän eller så vänder man den inåt mot sig själv i destruktiva beteenden, blir deprimerad, tar tabeller, alkohol, äter för mycket eller för lite etc. Sen blir man fast i skuld och skam fällan, en onödigt, obehagligt och sorgligt negativ spiral som inte leder någon vart.

Så låt den här sommaren bli den sommaren då din intuition och magkänsla, får ta kommandot! Vågar du? Vill du? Släppa kontrollen och följa din inre röst! Vem vet vart det slutar? Det kan ju bli hur som helst, helt galet och alldeles underbart levande!

Är du redo att anta utmaningen och prova? Ärligt, vad har du egentligen att förlora på att testa?!