December är en social månad med mycket evenemang samt med ett starkt fokus på att ge och köpa presenter! Och varje år i december brottas jag med dåligt samvete. Jag känner att jag borde väldigt mycket men varken hinner eller orkar! Är det bara jag som känner så eller finns det fler? Utöver den vanliga stressen tillkommer massor av avslutningar, julpynt och bak, julkappar och rim, julkort ska skrivas och skickas, julglögg och lucia firande ..

Hur hitta en balans i allt detta? Jag vill verkligen kunna vara med, jag vill verkligen kunna ge utan att stressa, pressa eller forcera fram något för sakens skull i ett allt för högt tempo.

Kanske tänker jag för stort för komplext och avancerat? Missar det lilla, det som egentligen är viktigt? Kanske är det just det lilla extra som gör skillnaden för någon annan, som att krama om någon mitt i all julstress eller att fråga hur någon mår på riktigt? Att ge en kollega en komplimang, hjälpa någon att bära matkassar på vägen hem, skicka ett sms till någon som man inte pratat med på länge för att visa att man tänker på dom eller varför inte hålla upp dörren för någon som har händerna fulla med kassar, ge din plats på bussen eller tunnelbanan till någon som ser ut att behöva den bättre, låta en stressad småbarns förälder med ledsna barn gå före i kön till kassan på mataffären eller ge ett varmt leende till busschauffören och hälsa utan att förvänta dej något tillbaka.

Allt fokus behöver inte ligga på specifika events eller dyra presenter! Du behöver inte följa med i strömmen och göra allt som alla andra gör av bara farten! Det är super lätt att ryckas med i allt som händer, men bara att bli medveten om det gör vi skapar utryme för egna aktiva val!

Med det sagt vill jag slå ett slag för alla dessa små saker, det lilla i vardagen som vi vanligtvis kanske inte tänker på eller ens ser som viktiga överhuvudtaget. Att komma tillbaka till grunden i att vara en människa tillsammans med andra människor, att ta hand om med omtanke, respekt och värme dina medmänniskor. Istället för att köpa de bästa julklapparna, göra dom bästa rimmen eller att vara med överallt i alla sociala sammanhang fast man vaken vill eller orkar.

Tänk om alla skulle göra det, vilken fantastisk månad december skulle vara!
Kanske är det en utopi, men magi inträffar hela tiden så låt det börja med dej idag!