Vi har alla bekymmer och rädslor kopplade till att drömma stort, oroad att det ska ifrågasättas av vänner och familj. Så vi håller oss själva tillbaka, blockerar våra egna mål, antar att det vi vill ha inte är möjligt, att vi inte förtjänar det och att vi borde sätta andras behov och önskemål före oss själva. Att sätta våra behov bakom andras är något vi gör i alla aspekter av våra liv. Från arbete, till våra familjer, till sex – vi kan fastna i att försöka behaga andra människor och ignorera våra egna behov. Men på det sättet får vi inte ut det mesta av våra egna liv!

Ett bra tips som jag vill dela med mej av som coach är att:
Visualisera att du redan har uppnått det du siktar mot dvs. dina drömmar och mål. Det handlar inte om att vara ditt ”bästa” eller ”perfekta” framtida jag, det handlar om att ge dig själv tid att utforska vad som är möjligt och vara riktigt ärlig mot dej själv med vad du vill ha. Skriv sedan ett brev från ditt framtida jag till ditt nuvarande jag. Skriv hur ditt liv ser ut då, vad du har uppnått och vad du har fått göra för att komma dit. Och för att brevet ska kännas verkligt, riktigt och rätt för dej, gör så här:

1. Skriv ner dina mål och hur ditt liv ser ut när du är lycklig och har uppnått allt det du vill (dina mål). Du kan vara så kreativ som du vill, du är den enda personen som kommer att läsa detta, så tveka inte att lägga in allt du vill ha.

2. När du skriver brevet sätt dej någonstans där du kan tillåta dej att drömma stort, någonstans där du kan hitta inspiration till ett vackert, kreativt brev, ta tid och skriv utan att redigera eller censurera. Stryk inte över saker eller börja om igen, det är inte en skrivtävling, ingen betygsätter dig på din grammatik eller realismen i det du skriver.

3. Döm inte vad du har skrivit som bra eller dåligt, möjligt eller omöjligt. Bara vad som är här just nu. Att hålla tillbaka dömandet öppnar en dörr att vara ärlig mot dig själv om vad som verkligen gör dig glad och vad du verkligen behöver göra för att uppnå det. När du sedan läser brevet för dej själv, är tanken att du ska känna både inspiration och energi för det du har skrivit – ingen känsla av press, snarare hopp!

4. När har du fyllt i brevet, finns det några saker som du kan göra för att få det att bli levande. Sätt det där du kan se det regelbundet och läs det från tid till annan för att påminna dig om dina mål. Bryt ner målet/målen till kvartal och delmål för varje månad. Ett tips är också att dela ditt brev med någon du litar på – som peppar, följer upp och håller dej ansvarig för dina mål.

A dream written down with a date becomes a goal
A Goal broken down into steps becomes a plan
A plan backed by actions makes your dream come true!

Lycka till!