Jag gillar att reflektera, filosofera och analysera. Och nu när 2018 är slut och ett nytt spännande år börjar känns det både nödvändigt och viktigt att stanna upp och reflektera på vad som har hänt och vad jag vill ta med mej in i det nya året. Inser medans jag skriver att det varit ett händelserikt år med massor av insikter. Här kommer några intressanta guldkorn som jag vill dela med mej av:

– Insikten om att livet inte är statiskt utan en dynamisk rörselse mellan plus och minuspol. Där pendelrörelsen mellan glädje, sorg och ilska går fort och ju mer jag är villig att tillåta och följa denna pendelrörelse desto lättare blir livet. Det svänger snabb och vänder så fort jag är villig, öppen och intresserad av att acceptera och tillåta det som är, att vara så länge det behövs tills det är klart. Ingen nyhet men det sitter bra mycket djupare nu än tidigare ..

– 2018 utmanade mej att utforska min egen sanning och hitta min egen väg. Och det märkliga är att ju mer jag grävde, desto mer spånnande saker hittade jag, vilket gjorde att bilden av mej själv klarnade, det blev enklare att känna mej själv, sätta hälsosamma gränser och gå min egen väg oavsett vad andra tycker och tänker. Och tvärt om mot vad jag trodde så blev jag inte ensam för det, utan fick både nya och fler kontakter samt relationer.

Lita på min förmåga och min intuition, den stämmer, för det mesta! Vet inte hur många gånger jag fått det bevisat för mej själv om och om igen och ändå fortsätter jag att ifråga sätta det! Helt galet, känner att det är dags att släppa taget om tvivlet nu och lita på att allt blir som det ska .. Inshallah!

– “You don’t get what you want but you get what you need” var det karma jag fick till mej för 2018! Det tog lång tid för mej att acceptera och smälta det… kändes initialt, som en förbannelse men kan nu ÄNTLIGEN omfamna och ta det på rätt sätt. Så när det händer i vardagen (stort som smått) så tar jag ett djupt andetag, säger tack och menar det från djupet av mitt hjärta. I samma ögonblick släpper karmat greppet om mej, så enkelt och så svårt på samma gång.

– Mitt nya mott är ”Vinn eller lär dig något”. På det sättet, är det omöjligt att misslyckas, inte ens om jag floppar totalt har jag misslyckats! Så länge jag är intresserad av att lär mej något av den erfarenheten så kan det bara bli bättre, så jäkla genialt, så sant och så rätt. Ett misslyckande inträffar bara om jag inte ens försöker … så ”here we go 2019”!

– För min egen hållbarhetsskull behöver jag ta hand om och vårda min energikropp varje dag. Min energikropp har blivit något väldigt fysiskt för mej (den kanske inte syns men finns i allra högsta grad) och den är lika tydligt, konkret som mina fingerar eller ben. Det känns som ett nytt organ som jag har hittat och med den, en ny förmåga att utveckla och växa in i.

Jag är 2 dimensionell och stolt över det! Jag kan och tycker om att verka både spirituell men också i affärsvärden, trodde inte den mixen skulle fungera men jisses vad fel jag hade, det är faktiskt en riktigt spännande kombination! Med båda fötterna på jorden och huvudet i verkligheten är jag praktisk och pragmatisk, lägg sedan till min energikropp och mitt hjärta och vips har jag tillgång till en högre dimension där intuition och ett högre vetande finns.

– Att så långt möjligt inte planera så mycket och så långt fram, utan låta varje dag ha sitt eget varande, låta dagen få utvecklas på sitt eget sätt och vara öppen för det som blir istället för att sätta för mycket planer, förväntningar och sen bli besviken. Jag vill låta livet leva med mej och visa mej vägen, istället för att bestämma hur livet ska vara och vad som ska hända. Kan jag inte leva mer spontant, lever jag inte alls utan bara låsas … och vem vill leva i en låtsas värld? Inte jag i alla fall.

Vi behöver alla (oavsett yrke, titel, bakgrund och erfarenhet) fortsätta utvecklas, hitta nya djup och få insikter för att bli den bästa versionen av oss själva! Kanske känns det tungt att veta att den processen aldrig slut, det positiva är att det bara blir bättre och bättre hela tiden!