För mej har det varit en fantastisk spännande resa att göra denna process, det känns som en helt ny värld har öppnats för mej! Jag har fått tillgång till något som inte går att logiskt och faktamässigt förklara men som kan kännas, kan ses och upplevas när man tillåter sig att gå in i denna magiska dimension.

Det är ett nytt språk som fascinerar mej mycket! Nyfikenhet och spänning bubblar som kolsyra i kroppen samtidigt som det utmanar ”mindet” att vara öppen, att inte analysera och tänka, utan stanna i kroppen och lita på det som kommer till mej. Jag känner en enorm tacksamhet och tillit i att ytterligare ett lager på ”löken” har skalats av och jag kommer närmare min egen kärna.

Vad är det då som är så magiskt och farsinerande!?
Vi har alla hört historier om någon som varit på Reiki eller lärt sig utöva Reiki och en uppsjö av oro/rädslor och utmaningar lugnat ner sig. Men vad var det som hände först, innan allt lugnade ner sig? Jo, Personen blev lugnare.

Är det inte så att människor som är lugnare läser situationer annorlunda, ser möjligheter och gör bättre val än oroliga människor? När man känner oro, är upptagen av ångest/rädsla och känner stress kan man ofta inte hitta en utväg. Och sannolikt så kommer vi fortsätta att vara upptagna och oroliga, såvida vi inte vidtar åtgärder för att ändra vår sinnesstämning.

Reiki är ett verktyg för landa i oss själva och slappna av i det som är, inte för att manipulera universum eller andra människor. Det som oftast händer i en Reiki session är att vi börjar uppskatta det som redan finns. Och det är precis vad Reiki, i praktiken, gör så enkelt – det kan ge ett nytt perspektiv, en möjlighet att ändra sinnesstämning och därmed hjälpa oss själva.

Magin skapas i energi utbytet som uppstår mellan oss under själva Reiki sessionen. Där läsning och balansering av Aura och Chakran kan ge djupa insikter och förståelse om vad det är som kroppen vill säga och uttrycka rent energimässigt. Ungefär som en hälsokoll om hur kroppen mår, där blockeringar blottas och positiva kraftkällor träder fram. Även ”Kraftdjur” (totem) kan dyka upp, ge vägledning och styrka i den process som du befinner dej i.

Det är MAGISKT, vare sig man tror på det eller inte!
Och jag ÄLSKAR det!